SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 102 Kcal
  • 10 g białek
  • 2 g tłuszczów
  • 11 g węglowodanów

Reishi – rewitalizacja, odprężenie, równowaga

  • Redukuje uczucie znużenia
  • Tradycyjna medycyna chińska
  • Skuteczny adaptogen
Więcej informacji

Składniki

8 porcje

Doskonale nawilżona i odżywiona skóra dzięki kolagenowi

  • Profilaktyka zmarszczek
  • Redukcja cellulitu
  • Pyszny w smaku
Więcej informacji
banner image

Sposób przygotowania

1

Rozgrzej piekarnik do 100°C.

2

Przygotuj kąpiel wodną: będziesz potrzebować 2 garnków (jeden większy, drugi mniejszy) lub dużego garnka i mniejszej miski metalowej.

3

Do dużego garnka wlej trochę wody – tylko tyle, by jej powierzchnia nie stykała się później z dnem mniejszego naczynia. Zagotuj wodę, a następnie zmniejsz płomień.

4

Teraz wstaw do dużego garnka ten mniejszy (lub miskę), wbij do niej białka i zacznij ubijać. Ubijając, sukcesywnie dodawaj erytrytol, ocet i ekstrakt waniliowy.

5

Ubijaj przez 5–7 minut, aż do powstania sztywnej białej piany. Po wyjęciu trzepaczek powinny w niej zostać „szpice”, które nie opadają ani nie zginają się w dół.

6

Pokryj blachę papierem do pieczenia, wylej na nią pianę z białek i uformuj z niej koło o średnicy ok. 30 cm.

7

Wstaw blachę do rozgrzanego piekarnika i wysusz pianę (w temperaturze 100°C, przez ok. 1,5–2 godziny). Następnie wyłącz piekarnik, ale nie otwieraj go! Pozostaw spód do wystygnięcia w piekarniku, potrwa to co najmniej kilka godzin; możesz spokojnie zostawić go tam na całą noc.

8

Jak poznać, że jest gotowy? Kiedy dotkniesz jego powierzchni, będzie całkowicie suchy i nic nie przyklei Ci się do palców.

9

Bezpośrednio przed podaniem deseru przygotuj masę.

10

W misce wymieszaj twaróg i miód, przekrój laskę wanilii i wydłub nożem nasionka z jednej polówki. Dodaj je do twarogu.

11

Przygotowaną masę rozsmaruj łyżką na całkowicie ostygniętym korpusie i ozdób deser świeżymi truskawkami i siekanymi pistacjami.

Nasza rada
Jeżeli chcesz uzyskać kształt jak na zdjęciu, jeszcze przed upieczeniem spodu, wyciągnij pianę na jego na krawędziach w górę, używając do tego łyżki. Następnie kontynuuj suszenie zgodnie z wcześniejszą instrukcją.
Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Johny Jose B
09. kwietnia 2023

nie chce stwardnieć po 3 godzinach, ma ktoś jakiś pomysł?

Tłumaczenie automatyczne

Janina Ż-Szeląg
23. sierpnia 2022

super

Julia Staud
11. kwietnia 2022

banner image
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu