SzukajSzukajMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 370 Kcal
  • 7 g białek
  • 28 g tłuszczów
  • 24 g węglowodanów

Ponad 350 przepisów ze wszystkich książek (zaoszczędzisz ponad 500 zł)

  • Aplikacja bez reklam
  • Proste gotowanie ze składników, które masz w domu
  • Ulubione przepisy dostępne offline
Wypróbuj na 30 dni BEZPŁATNIE

Składniki

4 porcji

Etykiety

Sposób przygotowania

1

Rozgrzej piekarnik do temperatury 180°C.

2

Ziemniaki oczyść pod bieżącą wodą przy użyciu gąbki lub szczotki kuchennej. Pokrój w ćwiartki lub ósemki.

3

W misce wymieszaj oliwę z oliwek, sól, wyciśnięty czosnek i parmezan. Dodaj pokrojone ziemniaki i kilkakrotnie wymieszaj. Wrzuć ziemniaki na blachę pokrytą papierem do pieczenia i wstaw do rozgrzanego piekarnika. Piecz przez 35–45 minut w 170–180°C.

4

Upieczone ziemniaki posyp natką pietruszki i podawaj z dipem.

5

W misce wymieszaj 400 ml mleka kokosowego z łyżką soku z cytryny, mielonym chilli i solą. Wszystko dokładnie wymieszać.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Karola
29. września 2022

Świetny jako przystawka, więc nie zrobiłem dipu

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

Tereza Ondrýsková
16. października 2021

Naprawdę podobał nam się przepis. Jest dobry nawet sam. :)

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu