SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 194 Kcal
  • 10 g białek
  • 5 g tłuszczów
  • 31 g węglowodanów

Ponad 350 przepisów ze wszystkich książek (zaoszczędzisz ponad 500 zł)

  • Aplikacja bez reklam
  • Proste gotowanie ze składników, które masz w domu
  • Ulubione przepisy dostępne offline
Wypróbuj na 30 dni BEZPŁATNIE

Składniki

4 sztuki

Sposób przygotowania

1

Wymieszaj w misce mąkę orkiszową, serek wiejski, jajka, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Wyrabiaj ciasto gołymi rękoma, aż do połączenia wszystkich składników.

2

Odstaw je na 10–15 minut. Rozgrzej piekarnik do 170°C. Pokryj blachę papierem do pieczenia.

3

Uformuj z ciasta 4 bułki o podobnej wielkości i ułóż je na blasze. Piecz przez 30–35 minut w temperaturze 160–170°C. Bułki powinny mieć złotą, chrupiącą skórkę i być miękkie w środku

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Michaela Froněk Svatošová
09. czerwca 2022

Grudki są elastyczne i utrzymują się przez dwa dni. Na wierzch dodaję różne nasiona.

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

Lucia Obžerová
08. grudnia 2021

Bułki są dobre, nie suche i pasują do masła.

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

ocen_1274669
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu