SzukajSzukajMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 403 Kcal
  • 8,08 g białek
  • 24,59 g tłuszczów
  • 39,26 g węglowodanów

Ponad 350 przepisów ze wszystkich książek (zaoszczędzisz ponad 500 zł)

  • Aplikacja bez reklam
  • Proste gotowanie ze składników, które masz w domu
  • Ulubione przepisy dostępne offline
Wypróbuj na 30 dni BEZPŁATNIE

Składniki

8 porcje

Sposób przygotowania

1

Rozgrzej piekarnik do 180°C.

2

W jednym naczyniu wymieszaj obie mąki, proszek do pieczenia i cynamon.

3

Banany dokładnie rozgnieć widelcem.

4

W drugim naczyniu wymieszaj mleko, jajka, rozgniecione banany, olej i syrop klonowy.

5

Do mokrych składników sukcesywnie dodawaj suche. Wymieszaj wszystko aż do powstania gładkiego ciasta.

6

Przygotuj sobie foremkę na chleb o wymiarach 22 cm x 12 cm x 7 cm i wysmaruj ją olejem.

7

Ciasto wlej do formy i posyp z wierzchu pokruszonymi migdałami.

8

Wstaw do piekarnika i piecz przez 40–45 minut w 180°C. Sprawdź patyczkiem, czy ciasto jest upieczone w środku.

9

Gotowy bochenek pozostaw do ostygnięcia na kratce, a następnie wyjmij go z formy. Krój dopiero po całkowitym ostygnięciu.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Terka Š
07. lipca 2022

Naďa Koubova
20. kwietnia 2022

Bardzo dobry. Vlacny, myślę, że po prostu słodko. Zamiast syropu klonowego podałam miód.

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

Susanne halle
04. stycznia 2022

smakuje bardzo dobrze... ale w środku nic się nie okazało. Spróbuję ponownie z większą ilością mąki. Może wtedy będzie coś.

Tłumaczenie automatyczne z języka niemieckiego

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu