Muffiny jajeczne
- 10 min.
- 10 min.
- Łatwe
- 12 sztuki
Dziś Sylwester! Nie masz nic dla gości? Zrób szybkie i pyszne muffiny na słono.
Znasz z naszej książki kucharskiej
Jemy zdrowo – szybko i prosto
Strona 136Dowiedz się więcej o książceWartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 108 Kcal
- 11 g białek
- 7 g tłuszczów
- 1 g węglowodanów
Składniki
12 sztuki
Etykiety
Sposób przygotowania
1
Piekarnik rozgrzej do 160°C. W misce ubij jajka.
2
Szynkę pokrój w drobną kostkę.
3
Cebulkę, mozzarellę, szpinak i pomidory posiekaj.
4
Dodaj składniki do piany jajecznej. Dopraw solą, pieprzem i tymiankiem.
5
Ciasto rozlej po równo do foremek na muffiny (12 sztuk),
6
umieść w piekarniku i piecz w temperaturze 150–160°C przez 8–10 minut.
7
Muffiny możesz podawać od razu po upieczeniu, jak i po wystygnięciu
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Doskonała przekąska do pracy. Zrobiłam z połowy porcji i wyszło 8 muffinek.
Tłumaczenie automatyczne