SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Pierś z kurczaka umyj i podsmaż z obu stron na łyżce oliwy. Roszponkę i szpinak umieść w misce.

2

Dodaj porwane liście sałaty i plasterki rzodkiewek. Podsmażoną pierś z kurczaka porwij widelcem albo pokrój na kawałki i dodaj do sałatki.

3

Przygotuj sos. Oliwę ubij z sokiem cytrynowym, musztardą, solą i pieprzem. Sałatkę polej sosem i posyp wiórkami migdałowymi.

Nasza rada
Sałatkę możesz przygotować z następującymi sosami: 1. Vinaigrette z octem balsamicznym: 1 łyżkę octu balsamicznego wymieszaj z 1 łyżką oliwy z oliwek, 1 łyżką miodu i 1 łyżeczką soku z cytryny. 2. Dressing jogurtowy: 120 g jogurtu naturalnego wymieszaj z 1 łyżeczką soku z cytryny, 1 wyciśniętym ząbkiem czosnku, szczyptą soli i szczyptą pieprzu.
Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Hadolka
25. sierpnia 2022

Proste, doskonałe.

Tłumaczenie automatyczne

leonardka
25. stycznia 2022

🔝.

Tłumaczenie automatyczne

Ivan Popovych
19. stycznia 2022

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu