
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

W garnku zagotuj wodę i osól ją.
Do wrzątku wrzuć makaron i gotuj go przez 15 minut na średnim ogniu (ma być al dente). Następnie odcedź, przepłucz zimną wodą i pozostaw w durszlaku, by nadmiar wody odciekł.
Pierś z kurczaka umyj i pokrój w kostkę.
Na rozgrzanym oleju zrumień mięso. Posól dopiero po usmażeniu.
Wymieszaj jogurt, majonez, ocet jabłkowy, suszona bazylię, szczyptę soli i pieprzu.
Paprykę pokrój w kostkę, a pomidorki na połówki.
Warzywa wymieszaj z makaronem, szpinakiem, mięsem z kurczaka i dressingiem. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Doskonały. Zamiast papryki dałam ogórka.
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
Starałam się przestrzegać ilości wszystkich składników, ale zdecydowanie nie odpowiada to 2 porcjom. zrobiła taką miskę, przynajmniej na 4-5 porcji (gdy jedna porcja to 200 g). W przeciwnym razie jest bardzo dobrze.
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego