Sałatka z cykorią, koprem włoskim i zielonym jabłkiem
- 10 min.
- 0 min.
- Łatwe
- 2 porcji
Lekka i orzeźwiająca sałatka z cykorii, kopru włoskiego i jabłka. Dostarczy Ci witamin i przyspieszy trawienie. Idealna ciepły wiosenny dzień. Spróbujesz?
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 439 Kcal
- 7,7 g białek
- 31 g tłuszczów
- 31,1 g węglowodanów
Składniki
2 porcji
Sposób przygotowania
1
Poszarp na kawałki liście cykorii i sałaty.
2
Koper włoski obierz z twardej skóry. Odkrój zielone części przypominające koperek i zostaw je do dekoracji. Usuń gniazdo nasienne z jabłka. Pokrój w cienkie plasterki koper i jabłko.
3
Na talerzu ułóż kawałki cykorii i sałaty, a na nich plasterki kopru i jabłka.
4
Posyp orzechami i rodzynkami, udekoruj zielonymi łodyżkami kopru.
5
Wymieszaj wszystkie składniki dressingu. Polej nim sałatkę i podawaj.
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
To było wspaniałe . Dałbym zdjęcie, ale zanim zrobiłem zdjęcie, zniknęło.
Tłumaczenie automatyczne