SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 574 Kcal
  • 27,7 g białek
  • 23,2 g tłuszczów
  • 64,7 g węglowodanów

Dobrze przyswajalny magnez zapewnia wysoką jakość snu

  • Najlepiej przyswajalna forma magnezu
  • Naturalny sposób na zmęczenie
  • Przynosi ulgę przy skurczach mięśni
Więcej informacji

Składniki

4 porcji

Naturalny sposób na walkę ze zmęczeniem – Bis-glicynian magnezu

  • Energetyzuje
  • Odpręża
  • Wzmacnia mięśnie i kości
Więcej informacji
banner image

Sposób przygotowania

1

Zagotuj wodę, osól ją, wrzuć makaron i ugotuj go zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

2

Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oliwy. Wsyp drobno pokrojoną cebulę i smaż ją przez ok. 5 minut na średnim ogniu.

3

Do cebuli dodaj czosnek i duś do miękkości przez ok. 2 minuty.

4

Wlej pomidory z puszki wraz z sosem, wsyp tymianek i rozmaryn, dopraw solą i pieprzem. Gotuj przez 10 minut na wolnym ogniu.

5

Rozgrzej piekarnik do 180°C i przygotuj formę żaroodporną do zapiekanek o średnicy 25 cm. Grubo pokrój mozzarellę.

6

Makaron wymieszaj z sosem pomidorowym, ricottą i połową pokrojonej mozzarelli.

7

Wlej masę do formy żaroodpornej i ułóż na wierzchu pozostałą część mozzarelli.

8

Wstaw do piekarnika i zapiekaj przez ok. 20 minut w temperaturze 180°C.

9

Zapiekankę udekoruj świeżymi listkami bazylii i podawaj.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

cbunnyrollgmailcom
18. września 2024

Zajebiste palce lizać

Petra Drábová
10. września 2024

Cała rodzina była zachwycona, dziękuję za przepis

Tłumaczenie automatyczne

Klára Spáčilová
04. września 2024

banner image
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu