SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Rozgrzej piekarnik do 180°C i przygotuj sobie formę do zapiekanek (20 cm × 30 cm).

2

Pokrój marchewkę i dynię w drobną kostkę. Podziel brokuły na niewielkie różyczki. Pokrój pora w cienkie plasterki.

3

Trzykrotnie przelej kaszę jaglaną wrzątkiem i odcedź. Następnie przesyp ją do formy do zapiekanek.

4

Dodaj pokrojone warzywa, kukurydzę, czosnek przeciśnięty przez praskę, oliwę, przyprawę curry, sól i pieprz. Zalej wszystko gorącym bulionem warzywnym i wymieszaj.

5

Wstaw formę do rozgrzanego piekarnika. Piecz przez 180°C przez ok. 15–20 minut, aż kasza zmięknie, a cały bulion się wchłonie. Podczas pieczenia kilkakrotnie wymieszaj i w razie potrzeby dodaj trochę wody.

6

Posyp kaszotto natką pietruszki i podawaj.

Nasza rada
Kaszotto można jeść jako samodzielne danie lub jako dodatek do mięs.
Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

varszegi.csilla
27. września 2023

Jest bardzo smaczne i miłe dla oka

Tłumaczenie automatyczne

ocen_1453893
Klára Baksová
10. lipca 2023

Petra Volfová
28. stycznia 2022

Przepis bardzo mnie zaskoczył, posypałam go parmezanem i było to doświadczenie dla smakoszy. Kasza jaglana jest genialna słodka i solona.

Tłumaczenie automatyczne

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu