![Jemy zdrowo na wsi i w mieście](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-na-wsi-i-w-miescie-small.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jemy zdrowo na wsi i w mieście
![Jemy zdrowo i smacznie](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-i-smacznie-small_2KT9GP6.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Piekarnik rozgrzej do 180°C. Bataty posmaruj oliwą z oliwek (2 łyżki), ponakłuwaj widelcem, a następnie każdego przetnij wzdłuż na pół. Umieść je na blasze pokrytej papierem do pieczenia i piecz w temperaturze 170–180°C przez około 50 minut.
W międzyczasie na patelni rozgrzej 1 łyżkę klarowanego masła. Na maśle przez 2–3 minuty duś drobno pokrojoną szalotkę. Dodaj wyciśnięte ząbki czosnku i mięso, duś przez 10–12 minut. Następnie dodaj jarmuż i szczypiorek, wymieszaj.
Bataty wyjmij z piekarnika i nafaszeruj je równymi porcjami mięsa z jarmużem. Każdy z batatów posyp połową pokruszonej fety, dopraw solą i pieprzem.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Naprawdę bardzo smaczne mniam 👍
Tłumaczenie automatyczne
pyszny
Tłumaczenie automatyczne
pięknie skomponowane połączenie smaków
Tłumaczenie automatyczne