SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Wymieszaj mąkę orkiszową z zimnym masłem, 120–150 ml wody i solą. Z ciasta uformuj kulę, zawiń ją w folię spożywczą i wstaw do lodówki.

2

Przygotuj farsz: rozgrzej na patelni 3 łyżki oliwy. Wrzuć pieczarki i smaż je przez ok. 3 minuty na średnim ogniu. Po 3 minutach dodaj pora i smaż przez kolejne 3 minuty. Na koniec dodaj szpinak i duś przez kolejnych 5–7 minut. Następnie zdejmij patelnię z ognia.

3

Rozgrzej piekarnik do 185°C.

4

Posyp stolnicę odrobiną mąki. Wyjmij schłodzone ciasto z lodówki, odrobinę je wyrób, żeby zmiękło i ułóż na stolnicy. Rozwałkuj na cienki placek o średnicy ok. 30 cm. Placek nie musi być idealnym kołem, a jego brzegi mogą być nieregularne.

5

Pokryj blachę papierem do pieczenia i ułóż na nim placek. Pośrodku ułóż przygotowany farsz. Posyp go startą mozzarellą. Brzegi ciasta złóż do środka. Wstaw blachę do rozgrzanego piekarnika i piecz przez 20 minut w temperaturze 180°C.

6

Gotową tartę pokrój na 8 kawałków i podawaj.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Veronika Roz
28. listopada 2023

Według recenzji dodałem tylko 80 ml wody i test wypadł wzorowo. Świetny przepis. Każdy to lubi.

Tłumaczenie automatyczne

ocen_1281643
Hudiczius Ildikó
18. czerwca 2023

Okazało się bardzo pyszne.

Tłumaczenie automatyczne

JolaB
18. marca 2023

zrobię 😀

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu