
Jemy zdrowo i smacznie

Tuńczyka osusz, posyp solą, pieprzem i skórką z cytryny.
Wymieszaj oba rodzaje sezamu i panieruj w nich surową rybę.
Na patelni nieprzywierającej rozgrzej 1 łyżeczkę oliwy. Patelnia musi być bardzo gorąca.
Smaż rybę przez 1 minutę z każdej strony. Ma być upieczona tylko z zewnątrz, a w środku zupełnie surowa.
Zdejmij z patelni i odstaw.
W dużej salaterce wymieszaj wszystkie sałaty, a w mniejszym naczyniu przygotuj dressing.
Oliwę, miód, sok z cytryny i ocet ubij trzepaczką na gładki sos. Polej dressingiem sałatę i ostrożnie wymieszaj.
Pokrój tuńczyka na cienkie plasterki, używając do tego bardzo ostrego noża.
Plastry ryby ułóż na sałacie i podawa.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Świetny przepis!🤩🤩🤩 (tuńczyka pieczełam z każdej strony tylko 20-30 sekund)
Tłumaczenie automatyczne z języka słowackiego
Doskonałe, szybkie przygotowanie! 🥰
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
Doskonały sos do sałatek
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego