SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Ziemniaki obierz i ugotuj w posolonej wodzie do miękkości.

2

Z oliwy, soku z pomarańczy, soku z cytryny, tymianku, soli i pieprzu przygotuj marynatę. W marynacie umieść oczyszczone grzyby. Przykryj i odstaw na 20 minut.

3

W międzyczasie przygotuj sos. Awokado pokrój w kostkę, umieść w miseczce i rozgnieć widelcem.

4

Dodaj wyciśnięte ząbki czosnku, oliwę, sok z cytryny i dymkę. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

5

Portobello wyjmij z marynaty i smaż na patelni na średnim ogniu przez około 4 minuty z każdej strony.

6

Ugotowane ziemniaki wymieszaj z masłem i pietruszką. Portobello polej sosem z awokado i podawaj z ziemniakami.

Nasza rada
Portobello możesz grillować w piekarniku na kratce. Przed pieczeniem posmaruj je niewielką ilością oliwy.
Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

i6m7dhr569@privaterelay.appleid.com
12. stycznia 2022

Joginek2
02. października 2021

👌🏻

Tłumaczenie automatyczne

Veronika Mičulková
26. sierpnia 2021

4 duże grzyby są w słabych 2 porcjach. Marynata ciekawie smakuje i tworzy harmonijną parę z awokado.

Tłumaczenie automatyczne

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu