![Jemy zdrowo na wsi i w mieście](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-na-wsi-i-w-miescie-small.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jemy zdrowo na wsi i w mieście
![Jemy zdrowo i smacznie](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-i-smacznie-small_2KT9GP6.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Ziemniaki obierz i ugotuj w posolonej wodzie do miękkości.
Z oliwy, soku z pomarańczy, soku z cytryny, tymianku, soli i pieprzu przygotuj marynatę. W marynacie umieść oczyszczone grzyby. Przykryj i odstaw na 20 minut.
W międzyczasie przygotuj sos. Awokado pokrój w kostkę, umieść w miseczce i rozgnieć widelcem.
Dodaj wyciśnięte ząbki czosnku, oliwę, sok z cytryny i dymkę. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Portobello wyjmij z marynaty i smaż na patelni na średnim ogniu przez około 4 minuty z każdej strony.
Ugotowane ziemniaki wymieszaj z masłem i pietruszką. Portobello polej sosem z awokado i podawaj z ziemniakami.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
👌🏻
Tłumaczenie automatyczne
4 duże grzyby są w słabych 2 porcjach. Marynata ciekawie smakuje i tworzy harmonijną parę z awokado.
Tłumaczenie automatyczne