SzukajSzukajMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 410 Kcal
  • 35 g białek
  • 19 g tłuszczów
  • 23 g węglowodanów

Ponad 350 przepisów ze wszystkich książek (zaoszczędzisz ponad 500 zł)

  • Aplikacja bez reklam
  • Proste gotowanie ze składników, które masz w domu
  • Ulubione przepisy dostępne offline
Wypróbuj na 30 dni BEZPŁATNIE

Składniki

2 porcji

Sposób przygotowania

1

Jeżeli używasz suszonych grzybów, namocz je dzień wcześniej w zimnej wodzie lub lekko posolonym mleku.

2

Steki w temperaturze pokojowej oprósz solą i pieprzem, odstaw.

3

Pokrój ziemniaki w cienkie plasterki i umieść je w salaterce. Dodaj do nich przeciśnięty czosnek, drobno posiekany rozmaryn i łyżkę oliwy. Dopraw solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj. Wstaw na ok. 15 minut do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz, aż na ziemniakach powstaną brązowe pęcherzyki.

4

Na patelni nieprzywierającej rozgrzej łyżkę masła i opiecz mięso (4 minuty z każdej strony). Następnie wyjmij je i zawiń w folię aluminiową, a na patelni rozpuść kolejną łyżkę klarowanego masła.

5

Wrzuć drobno posiekaną cebulkę i zeszklij ją na maśle (około minuty).

6

Dodaj grzyby, tymianek i ocet winny. Duś przez kolejne 2 minuty.

7

Pokrój steka w plastry. Podawaj z duszonymi grzybami i pieczonymi ziemniaczkami.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Lenka Hubková
27. kwietnia 2022

mięso przeładowane🥲 grzyby świetne ziemniaki też 😊

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

ocen_1176907
Meliss Ka
23. kwietnia 2021

Magdaléna Mirošová
22. lutego 2021

doskonały niedzielny obiad

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu