

Sałatka z komosą ryżową i krewetkami
10 min.
40 min.
Łatwe
2 porcji
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 319 Kcal
- 15 g białek
- 11 g tłuszczów
- 40 g węglowodanów
Ponad 350 przepisów ze wszystkich książek (zaoszczędzisz ponad 500 zł)
- Aplikacja bez reklam
- Proste gotowanie ze składników, które masz w domu
- Ulubione przepisy dostępne offline
Składniki
Etykiety
Sposób przygotowania
Rozgrzej oliwę na patelni na średnim ogniu.
Dodaj drobno poszatkowaną cebulę i podsmażaj przez 2 minuty.
Następnie dodaj starte ząbki czosnku, a po kilku sekundach oczyszczone krewetki.
Podsmażaj przez 5 minut, a następnie dodaj pokrojone i umyte pomidory i cukinię. Dodaj komosę i zalej bulionem.
Doprowadź wszystko do wrzenia i gotuj przez ok. 30 minut.
Jeśli podczas gotowania cały płyn wyparuje, dolej więcej wody, aby komosa się nie przypaliła.
Gotowe danie dopraw do smaku pieprzem i solą, podawaj.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Bardzo dobry.
Tłumaczenie automatyczne
czy w przepisie jest 6 krewetek? czytam a nie widzę słowa krewetki, a jest podana ilość 6x, a nie ma podanego produktu, który trzeba "oczyścić". więc chyba to o krewetce:) a danie obłędne
Ur
Tłumaczenie automatyczne