![Jemy zdrowo na wsi i w mieście](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-na-wsi-i-w-miescie-small.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jemy zdrowo na wsi i w mieście
![Jemy zdrowo i smacznie](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-i-smacznie-small_2KT9GP6.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Rozgrzej oliwę na patelni na średnim ogniu.
Dodaj drobno poszatkowaną cebulę i podsmażaj przez 2 minuty.
Następnie dodaj starte ząbki czosnku, a po kilku sekundach oczyszczone krewetki.
Podsmażaj przez 5 minut, a następnie dodaj pokrojone i umyte pomidory i cukinię. Dodaj komosę i zalej bulionem.
Doprowadź wszystko do wrzenia i gotuj przez ok. 30 minut.
Jeśli podczas gotowania cały płyn wyparuje, dolej więcej wody, aby komosa się nie przypaliła.
Gotowe danie dopraw do smaku pieprzem i solą, podawaj.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Bo wydawało mi się, że gotowanie krewetek przez 30 minut to bardzo długo. Zrobiłam je więc osobno i na koniec zmieszałam z komosą ryżową. To było wspaniałe.
Tłumaczenie automatyczne
doskonały
Tłumaczenie automatyczne