Sałatka z komosą ryżową i krewetkami
- 10 min.
- 40 min.
- Łatwe
- 2 porcji
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 319 Kcal
- 15 g białek
- 11 g tłuszczów
- 40 g węglowodanów
Składniki
Etykiety
Sposób przygotowania
Rozgrzej oliwę na patelni na średnim ogniu.
Dodaj drobno poszatkowaną cebulę i podsmażaj przez 2 minuty.
Następnie dodaj starte ząbki czosnku, a po kilku sekundach oczyszczone krewetki.
Podsmażaj przez 5 minut, a następnie dodaj pokrojone i umyte pomidory i cukinię. Dodaj komosę i zalej bulionem.
Doprowadź wszystko do wrzenia i gotuj przez ok. 30 minut.
Jeśli podczas gotowania cały płyn wyparuje, dolej więcej wody, aby komosa się nie przypaliła.
Gotowe danie dopraw do smaku pieprzem i solą, podawaj.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Bo wydawało mi się, że gotowanie krewetek przez 30 minut to bardzo długo. Zrobiłam je więc osobno i na koniec zmieszałam z komosą ryżową. To było wspaniałe.
Tłumaczenie automatyczne
doskonały
Tłumaczenie automatyczne