
Hydrolizat kolagenu o smaku cytrynowym

Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Na głębokiej patelni lub w woku rozgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek.
Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę, wymieszaj i od razu wrzuć na oliwę cały ryż.
Smaż go przez 4–5 minuty, ciągle mieszając. Po kilku minutach ryż się zeszkli. W tym momencie zalej go połową bulionu. Poczekaj, aż wchłonie cały płyn, a następnie wlej drugą połowę. Ciągle mieszaj kopyścią, żeby nic się nie przypaliło. Gotuj przez 30–35 minut.
Sprawdź, czy ryż jest już gotowy. Powinien być al dente, jeśli jest zbyt surowy, dodaj trochę wody i duś jeszcze przez kilka minut.
Dodaj szpinak, ricottę i sok z cytryny.
Na drugiej patelni rozgrzej 1 łyżkę klarowanego masła. Oczyść i umyj pieczarki, pokrój je w ćwiartki i szybko podsmaż na maśle.
Podsmażone pieczarki wymieszaj z ryżem, dopraw do smaku solą i pieprzem, podziel na 4 porcje i posyp siekaną dymką.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Naprawdę pyszne. Zawsze uważałem risotto za zwykły ryż z warzywami i serem na wierzchu, taki jak podają w szkolnych stołówkach. Ale risotto tutaj mnie zaskoczyło. Zacząłem lubić risotto.
Tłumaczenie automatyczne
Świetnie, bardzo dobrze i znowu gotowe w mgnieniu oka
Tłumaczenie automatyczne