Risotto z kurczakiem i pieczarkami
- 10 min.
- 30 min.
- Skomplikowane
- 4 porcji
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 480 Kcal
- 24 g białek
- 9 g tłuszczów
- 75 g węglowodanów
Składniki
Etykiety
Sposób przygotowania
Ryż podsmaż na łyżeczce oleju rzepakowego, a następnie podlej bulionem.
Wstaw do piekarnika i piecz przez 25–30 minut w temperaturze 180°C.
W międzyczasie podsmaż na klarowanym maśle pieczarki pokrojone w kostkę, czosnek przeciśnięty przez praskę i rozmaryn. Zdejmij z ognia.
Oczyść i posól mięso z kurczaka. Opiecz je na suchej patelni nieprzywierającej z obu stron. Następnie porwij mięso widelcem.
Wyjmij z ryż z piekarnika. Wymieszaj go z serkiem śmietankowym, podsmażonymi pieczarkami i kawałkami mięsa z kurczaka.
Wymieszaj, podziel na porcje, posyp rozmarynem i tartym parmezanem.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Moja ulubiona wersja risotto. Dziękuję za przepis.
Tłumaczenie automatyczne
To działa. Ser nadaje risotto kwaśny smak, a efekt bardziej przypomina kouladę bez kopru.
Tłumaczenie automatyczne