![Jemy zdrowo na wsi i w mieście](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-na-wsi-i-w-miescie-small.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jemy zdrowo na wsi i w mieście
![Jemy zdrowo i smacznie](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-i-smacznie-small_2KT9GP6.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Odcedź namoczony wcześniej groch. Przepłucz go zimną wodą i odcedź na sitku.
W dużym garnku rozgrzej na średnim ogniu 2 łyżki oliwy i 15 g masła.
Pokrój cebulę w grubą kostkę. Cebulę i całe ząbki czosnku wrzuć do garnka i smaż przez 6–7 minut na średnim ogniu.
Wrzuć do garnka namoczony i odcedzony groch. Dodaj 300 ml bulionu warzywnego, dopraw solą i pieprzem. Gotuj przez 9–10 minut na średnim ogniu.
Zdejmij z ognia, dodaj suszony majeranek i zmiksuj za pomocą blendera ręcznego na gładkie purée.
Podziel na porcje i podawaj.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
doskonały obiad
Tłumaczenie automatyczne