SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Odcedź namoczony wcześniej groch. Przepłucz go zimną wodą i odcedź na sitku.

2

W dużym garnku rozgrzej na średnim ogniu 2 łyżki oliwy i 15 g masła.

3

Pokrój cebulę w grubą kostkę. Cebulę i całe ząbki czosnku wrzuć do garnka i smaż przez 6–7 minut na średnim ogniu.

4

Wrzuć do garnka namoczony i odcedzony groch. Dodaj 300 ml bulionu warzywnego, dopraw solą i pieprzem. Gotuj przez 9–10 minut na średnim ogniu.

5

Zdejmij z ognia, dodaj suszony majeranek i zmiksuj za pomocą blendera ręcznego na gładkie purée.

6

Podziel na porcje i podawaj.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Tereza Mynářová
04. października 2023

doskonały obiad

Tłumaczenie automatyczne

Klára Baksová
10. lipca 2023

Clover
30. września 2022

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu