SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 186 Kcal
  • 9 g białek
  • 7 g tłuszczów
  • 18 g węglowodanów

Źródło pięknej skóry! Postaw na kolagen o smaku mango

  • Młoda skóra
  • Gęste włosy
  • Mocne paznokcie
Więcej informacji

Składniki

5 porcje

Doskonale nawilżona i odżywiona skóra dzięki kolagenowi

  • Profilaktyka zmarszczek
  • Redukcja cellulitu
  • Pyszny w smaku
Więcej informacji
banner image

Sposób przygotowania

1

Odcedź namoczony wcześniej groch. Przepłucz go zimną wodą i odcedź na sitku.

2

W dużym garnku rozgrzej na średnim ogniu 2 łyżki oliwy i 15 g masła.

3

Pokrój cebulę w grubą kostkę. Cebulę i całe ząbki czosnku wrzuć do garnka i smaż przez 6–7 minut na średnim ogniu.

4

Wrzuć do garnka namoczony i odcedzony groch. Dodaj 300 ml bulionu warzywnego, dopraw solą i pieprzem. Gotuj przez 9–10 minut na średnim ogniu.

5

Zdejmij z ognia, dodaj suszony majeranek i zmiksuj za pomocą blendera ręcznego na gładkie purée.

6

Podziel na porcje i podawaj.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Tereza Pešková
12. sierpnia 2024

Tereza Mynářová
04. października 2023

doskonały obiad

Tłumaczenie automatyczne

Klára Baksová
10. lipca 2023

banner image
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu