SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 452 Kcal
  • 16 g białek
  • 16,2 g tłuszczów
  • 63,1 g węglowodanów

Ponad 350 przepisów ze wszystkich książek (zaoszczędzisz ponad 500 zł)

  • Aplikacja bez reklam
  • Proste gotowanie ze składników, które masz w domu
  • Ulubione przepisy dostępne offline
Wypróbuj na 30 dni BEZPŁATNIE

Składniki

2 porcji

Sposób przygotowania

1

Bataty obierz, oczyść i pokrój w drobną kostkę wraz z papryką i pomidorem.

2

Cebule obierz i pokrój w półplastry.

3

Na dużej patelni rozgrzej oliwę i podsmażaj bataty przez ok. 12 minut na średnim ogniu.

4

Dodaj pomidora, cebulę i paprykę, smaż wszystko przez 3 minuty.

5

Dodaj pokrojoną szynkę i smaż przez kolejne 2 minuty.

6

Dodaj szpinak, wyłącz palnik i pozostaw potrawę pod pokrywką, aż szpinak lekko powiędnie i podgrzeje się.

7

Dopraw do smaku solą i pieprzem, podawaj.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Czakó55
07. marca 2023

Okazało się bardzo pyszne. Zrobię to innym razem.

Tłumaczenie automatyczne

Franziska Holzer
25. lutego 2023

Z niewielu składników, super smaczne 😋 i szybko przygotowane. Ponieważ chciałam zjeść coś wegetariańskiego, po prostu zrezygnowałam z szynki, która smakowała wyśmienicie.

Tłumaczenie automatyczne

florianortnericloudcom
12. lutego 2023

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu