![Jemy zdrowo na wsi i w mieście](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-na-wsi-i-w-miescie-small.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jemy zdrowo na wsi i w mieście
![Jemy zdrowo i smacznie](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-i-smacznie-small_2KT9GP6.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Bataty obierz, oczyść i pokrój w drobną kostkę wraz z papryką i pomidorem.
Cebule obierz i pokrój w półplastry.
Na dużej patelni rozgrzej oliwę i podsmażaj bataty przez ok. 12 minut na średnim ogniu.
Dodaj pomidora, cebulę i paprykę, smaż wszystko przez 3 minuty.
Dodaj pokrojoną szynkę i smaż przez kolejne 2 minuty.
Dodaj szpinak, wyłącz palnik i pozostaw potrawę pod pokrywką, aż szpinak lekko powiędnie i podgrzeje się.
Dopraw do smaku solą i pieprzem, podawaj.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Wersje wegetariańskie i z szynką są również bardzo smaczne. Świetnie komponuje się z nim również grillowany ser. Jeśli upiekę słodkiego ziemniaka w osobnym piekarniku, a następnie obrócę go na ragu, konsystencja będzie lepsza.
Tłumaczenie automatyczne
Zrobiłam wersję wegetariańską i bardzo mi smakowała
Tłumaczenie automatyczne
Okazało się bardzo pyszne. Zrobię to innym razem.
Tłumaczenie automatyczne