
Jemy zdrowo i smacznie

Bataty obierz, oczyść i pokrój w drobną kostkę wraz z papryką i pomidorem.
Cebule obierz i pokrój w półplastry.
Na dużej patelni rozgrzej oliwę i podsmażaj bataty przez ok. 12 minut na średnim ogniu.
Dodaj pomidora, cebulę i paprykę, smaż wszystko przez 3 minuty.
Dodaj pokrojoną szynkę i smaż przez kolejne 2 minuty.
Dodaj szpinak, wyłącz palnik i pozostaw potrawę pod pokrywką, aż szpinak lekko powiędnie i podgrzeje się.
Dopraw do smaku solą i pieprzem, podawaj.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Okazało się bardzo pyszne. Zrobię to innym razem.
Tłumaczenie automatyczne z języka węgierskiego
Z niewielu składników, super smaczne 😋 i szybko przygotowane. Ponieważ chciałam zjeść coś wegetariańskiego, po prostu zrezygnowałam z szynki, która smakowała wyśmienicie.
Tłumaczenie automatyczne z języka niemieckiego