SzukajSzukajMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 186 Kcal
  • 6 g białek
  • 7 g tłuszczów
  • 23 g węglowodanów

Ponad 350 przepisów ze wszystkich książek (zaoszczędzisz ponad 500 zł)

  • Aplikacja bez reklam
  • Proste gotowanie ze składników, które masz w domu
  • Ulubione przepisy dostępne offline
Wypróbuj na 30 dni BEZPŁATNIE

Składniki

4 sztuki

Etykiety

Sposób przygotowania

1

Ugotuj komosę w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu (ok. 30 minut). Przed ugotowaniem przepłucz ją w zimnej wodzie.

2

Rozgrzej piekarnik do 200°C.

3

Umyj pomidory, usuń szypułki i wydrąż je łyżką.

4

Drobno posiekaj cebulę. Marchew utrzyj na tarce.

5

Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż na niej marchewkę i cebulę (ok. 5 minut).

6

Dodaj komosę, masło migdałowe, pietruszkę, gałkę muszkatołową i płatki owsiane.

7

Nafaszeruj pomidory przygotowaną masą, ułóż je na blasze pokrytej papierem do pieczenia i piecz przez ok. 20 minut w temperaturze 190–200°C.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

KaterinaBenesova1997
22. marca 2021

Bardzo dobrze :) Nadziałam quinoa z oliwkami, grzybami, tamaryndowcem i przyprawami. Mogę nawet dodać dobre tofu lub tempeh /)

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

Denisa Matoušková
29. stycznia 2021

Ciekawe połączenie

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu