

Placuszki z kalafiora
20 min.
6 min.
Łatwe
4 porcji
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 209 Kcal
- 7 g białek
- 12 g tłuszczów
- 19 g węglowodanów
Ponad 350 przepisów ze wszystkich książek (zaoszczędzisz ponad 500 zł)
- Aplikacja bez reklam
- Proste gotowanie ze składników, które masz w domu
- Ulubione przepisy dostępne offline
Składniki
Etykiety
Sposób przygotowania
Umyj kalafiora i połam go na różyczki.
Zblenduj je lub zetrzyj na tarce i przesyp do miski.
Dodaj do białek szczyptę soli i ubij je na sztywną pianę. Przełóż pianę do miski z utartym kalafiorem i ostrożnie wymieszaj.
Dodaj mleko, płatki owsiane i żółtko.
Dopraw ciasto solą, pieprzem i majerankiem oraz utartym czosnkiem.
Jeżeli masa jest zbyt gęsta, dodaj kilka łyżek mleka.
Rozgrzej na patelni oliwę z oliwek. Formuj z ciasta placuszki i smaż je na oliwie na złoty kolor. Wystarczą ok. 3 minuty z każdej strony.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
5
Polecam dodać ser i upiec naleśniki w piekarniku.
Tłumaczenie automatyczne
to wszystko się rozpada, szkoda
Tłumaczenie automatyczne