![Jemy zdrowo na wsi i w mieście](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-na-wsi-i-w-miescie-small.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jemy zdrowo na wsi i w mieście
![Jemy zdrowo i smacznie](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-i-smacznie-small_2KT9GP6.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Na tarce o dużych oczkach zetrzyj tofu i obraną marchewkę. Wsyp je do miski.
Dodaj jajka, mąkę, łyżeczkę bazylii, łyżeczkę curry, sól i pieprz. Składniki mieszaj tak długo, aż powstanie gładkie ciasto.
Na dużej patelni rozgrzej oliwę. Za pomocą łyżki albo chochelki wylewaj niewielkie porcje ciasta bezpośrednio na patelnię, tworząc placuszki (na patelni powinny się zmieścić ok. 4 placki jednocześnie), i smaż je na średnim ogniu przez 3-4 minuty z każdej strony. Ciasta powinno wystarczyć na ok. 16 placuszków.
Usmażone placki rozłóż na talerze i podawaj.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Świetne, pyszne
Tłumaczenie automatyczne
Luksusowy przepis! Nic nie dodałem, nic nie ująłem. Pięknie trzymają kształt i bardzo dobrze smakują :)
Tłumaczenie automatyczne