SzukajSzukajMoje Moje KoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 677 Kcal
  • 24,1 g białek
  • 24,9 g tłuszczów
  • 82,7 g węglowodanów

Ponad 350 przepisów ze wszystkich książek (zaoszczędzisz ponad 500 zł)

  • Aplikacja bez reklam
  • Proste gotowanie ze składników, które masz w domu
  • Ulubione przepisy dostępne offline
Wypróbuj na 30 dni BEZPŁATNIE

Składniki

2 porcji

Sposób przygotowania

1

Rozgrzej piekarnik do 180°C, blachę pokryj papierem do pieczenia.

2

Ciecierzycę odcedź i przepłucz, a następnie wymieszaj z 1 łyżeczką oleju, kuminem, szczyptą soli i pieprzu.

3

Warzywa oczyść i przekrój na pół.

4

Pokrojone warzywa umieść na blasze, pokrop drugą łyżeczką oleju, dopraw solą i pieprzem, wymieszaj. Do warzyw dodaj ciecierzycę.

5

Piecz przez 20–25 minut w temperaturze 180°C.

6

W międzyczasie wymieszaj wszystkie składniki na dressing.

7

Upieczone warzywa i ciecierzycę posyp grubo posiekaną natką pietruszki. Podawaj z dressingiem.

Nasza rada
Do warzyw możesz podać również pełnoziarniste pity.
Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Lucie Švarcová
23. grudnia 2021

Świetnie, ale przede wszystkim teraz zimą! Nie ma pomyłki, powtórzę w przyszłym tygodniu

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

marusia.smith@gmail.com
08. września 2020

Wspaniały

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu