SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Rozgrzej piekarnik do 180°C, blachę pokryj papierem do pieczenia.

2

Ciecierzycę odcedź i przepłucz, a następnie wymieszaj z 1 łyżeczką oleju, kuminem, szczyptą soli i pieprzu.

3

Warzywa oczyść i przekrój na pół.

4

Pokrojone warzywa umieść na blasze, pokrop drugą łyżeczką oleju, dopraw solą i pieprzem, wymieszaj. Do warzyw dodaj ciecierzycę.

5

Piecz przez 20–25 minut w temperaturze 180°C.

6

W międzyczasie wymieszaj wszystkie składniki na dressing.

7

Upieczone warzywa i ciecierzycę posyp grubo posiekaną natką pietruszki. Podawaj z dressingiem.

Nasza rada
Do warzyw możesz podać również pełnoziarniste pity.
Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

kamíšek
28. września 2023

Bardzo, było znakomicie

Tłumaczenie automatyczne

Katarinakaspar
08. stycznia 2023

doskonałe, łatwe. Robię też jako dodatek do np. pieczonego kurczaka.

Tłumaczenie automatyczne

Mirka Severínová
27. grudnia 2022

Dobroć

Tłumaczenie automatyczne

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu