Pieczarki nadziewane komosą ryżową i fasolą
- 15 min.
- 30 min.
- Średnie
- 4 porcji
Wyśmienite połączenie smaków i zbilansowane wartości odżywcze. Oto definicja tego przepisu. Pieczarki nadziewane komosą, fasolą, szpinakiem i pomidorami, zapiekane z mozzarellą. Idealne jako dodatek do dania obiadowego lub przystawka.
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 330 Kcal
- 19 g białek
- 16 g tłuszczów
- 25 g węglowodanów
Składniki
4 porcji
Etykiety
Sposób przygotowania
1
Rozgrzej piekarnik do 180°C.
2
Komosę ugotuj w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
3
W dużej misce rozgnieć fasolę widelcem, dodaj ugotowaną komosę, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, pokrojone w kostkę pomidory, oliwę i porwany szpinak; dopraw solą i pieprzem.
4
Pieczarki nafaszeruj nadzieniem, ułóż na blasze pokrytej papierem do pieczenia i piecz przez ok. 30 minut.
5
Na 5 minut przed końcem pieczenia posyp pieczarki startą mozzarellą.
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
smakowało dobrze
Tłumaczenie automatyczne
5
Bardzo dobrze. Dodałam chili i trochę więcej pomidorów.
Tłumaczenie automatyczne