
Jemy zdrowo i smacznie

Na suchej patelni upraż migdały (wystarczą 2–3 minuty na średnim ogniu). Po uprażeniu odstaw je do ostygnięcia.
W międzyczasie przygotuj sałatkę. Roszponkę przepłucz, osusz i wsyp do salaterki. Truskawki pokrój w plasterki i dorzuć je do roszponki. Dodaj migdały. W drugim naczyniu wymieszaj oliwę, miód i sok z cytryny. Polej dressingiem sałatkę. Oprósz ją solą i pieprzem, wymieszaj.
Z awokado usuń pestkę i skórkę, pokrój miąższ w plastry. Podziel sałatę na dwie porcje, do każdej dodaj pokrojone awokado. Obie porce posyp pokruszoną fetą i podawaj.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Nigdy bym nie pomyślał o takim połączeniu. Jest niesamowity i gustowny. Zawsze czekam na kolejny sezon świeżych truskawek.
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
najlepszy!
Tłumaczenie automatyczne z języka słowackiego
Doskonała odmiana w porównaniu do „klasycznych” sałatek. Polecam również tym, którzy sceptycznie podchodzą do tego połączenia. smaki były absolutnie wspaniałe, a sałatka nasycona. Na pewno nie zrobiłem tego ostatnim razem
Tłumaczenie automatyczne z języka słowackiego