SzukajSzukajMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 488 Kcal
  • 13 g białek
  • 38 g tłuszczów
  • 20 g węglowodanów

Ponad 350 przepisów ze wszystkich książek (zaoszczędzisz ponad 500 zł)

  • Aplikacja bez reklam
  • Proste gotowanie ze składników, które masz w domu
  • Ulubione przepisy dostępne offline
Wypróbuj na 30 dni BEZPŁATNIE

Składniki

2 porcji

Sposób przygotowania

1

Na suchej patelni upraż migdały (wystarczą 2–3 minuty na średnim ogniu). Po uprażeniu odstaw je do ostygnięcia.

2

W międzyczasie przygotuj sałatkę. Roszponkę przepłucz, osusz i wsyp do salaterki. Truskawki pokrój w plasterki i dorzuć je do roszponki. Dodaj migdały. W drugim naczyniu wymieszaj oliwę, miód i sok z cytryny. Polej dressingiem sałatkę. Oprósz ją solą i pieprzem, wymieszaj.

3

Z awokado usuń pestkę i skórkę, pokrój miąższ w plastry. Podziel sałatę na dwie porcje, do każdej dodaj pokrojone awokado. Obie porce posyp pokruszoną fetą i podawaj.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Danča Müllerová
12. listopada 2022

Nigdy bym nie pomyślał o takim połączeniu. Jest niesamowity i gustowny. Zawsze czekam na kolejny sezon świeżych truskawek.

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

Erika Kameniščáková
15. czerwca 2022

najlepszy!

Tłumaczenie automatyczne z języka słowackiego

dstancikova
10. czerwca 2022

Doskonała odmiana w porównaniu do „klasycznych” sałatek. Polecam również tym, którzy sceptycznie podchodzą do tego połączenia. smaki były absolutnie wspaniałe, a sałatka nasycona. Na pewno nie zrobiłem tego ostatnim razem

Tłumaczenie automatyczne z języka słowackiego

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu