SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Rozgrzej piekarnik do 180°C.

2

W sporym naczyniu wymieszaj masło orzechowe, czosnek przetarty przez praskę, przyprawy, jajka i sól.

3

Zanurz kotlety w przygotowanej panierce i ułóż je na blasze pokrytej papierem do pieczenia.

4

Piecz przez 25–35 minut w temperaturze 180°C.

5

W międzyczasie przygotuj sałatkę. Pokrój buraczki w ósemki, niedbale porwij liście sałaty i ułóż porcje warzyw na dwóch talerzach.

6

Ubij dressing z soku z cytryny, utartej skórki z cytryny, miodu i sosu sojowego. Polej dressingiem każdą porcję sałatki.

7

Wyjmij kotlety z piekarnika, sprawdź, czy są wystarczająco upieczone, ułóż je na talerzach obok sałatki i podawaj.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Mira Sabova
26. lipca 2023

Dałam temu przepisowi drugą szansę, bo za pierwszym razem z domowym masłem orzechowym nie wyszło. Dzisiaj z zakupionym masłem było naprawdę orzechowo. Preferuję dietę bezmięsną, ale doceniam to, że mięso było soczyste ze smaczną "skorupą". Prawdopodobnie można by sprecyzować, o jakie liście sałaty chodzi (oprócz sałaty lodowej). W przeciwnym razie sałatka jest świetna jako dodatek do dania głównego.

Tłumaczenie automatyczne

Katka Bartošová
11. czerwca 2023

.

Tłumaczenie automatyczne

Martina Malina
23. maja 2023

Świetnie!

Tłumaczenie automatyczne

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu