SzukajSzukajMoje Moje KoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 490 Kcal
  • 48 g białek
  • 21 g tłuszczów
  • 29 g węglowodanów

Ponad 350 przepisów ze wszystkich książek (zaoszczędzisz ponad 500 zł)

  • Aplikacja bez reklam
  • Proste gotowanie ze składników, które masz w domu
  • Ulubione przepisy dostępne offline
Wypróbuj na 30 dni BEZPŁATNIE

Składniki

2 porcji

Sposób przygotowania

1

Rozgrzej piekarnik do 180°C.

2

W sporym naczyniu wymieszaj masło orzechowe, czosnek przetarty przez praskę, przyprawy, jajka i sól.

3

Zanurz kotlety w przygotowanej panierce i ułóż je na blasze pokrytej papierem do pieczenia.

4

Piecz przez 25–35 minut w temperaturze 180°C.

5

W międzyczasie przygotuj sałatkę. Pokrój buraczki w ósemki, niedbale porwij liście sałaty i ułóż porcje warzyw na dwóch talerzach.

6

Ubij dressing z soku z cytryny, utartej skórki z cytryny, miodu i sosu sojowego. Polej dressingiem każdą porcję sałatki.

7

Wyjmij kotlety z piekarnika, sprawdź, czy są wystarczająco upieczone, ułóż je na talerzach obok sałatki i podawaj.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Karolína Doleželová
14. czerwca 2022

nic.bayer
05. czerwca 2022

ocen_1332191
Martina Ciencialova
06. maja 2022

Świetny przepis, dam więcej soli ale będę mile zaskoczona jaka jest świetna

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu