![Jemy zdrowo na wsi i w mieście](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-na-wsi-i-w-miescie-small.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jemy zdrowo na wsi i w mieście
![Jemy zdrowo i smacznie](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-i-smacznie-small_2KT9GP6.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Rozgrzej piekarnik do 180°C.
W sporym naczyniu wymieszaj masło orzechowe, czosnek przetarty przez praskę, przyprawy, jajka i sól.
Zanurz kotlety w przygotowanej panierce i ułóż je na blasze pokrytej papierem do pieczenia.
Piecz przez 25–35 minut w temperaturze 180°C.
W międzyczasie przygotuj sałatkę. Pokrój buraczki w ósemki, niedbale porwij liście sałaty i ułóż porcje warzyw na dwóch talerzach.
Ubij dressing z soku z cytryny, utartej skórki z cytryny, miodu i sosu sojowego. Polej dressingiem każdą porcję sałatki.
Wyjmij kotlety z piekarnika, sprawdź, czy są wystarczająco upieczone, ułóż je na talerzach obok sałatki i podawaj.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Dałam temu przepisowi drugą szansę, bo za pierwszym razem z domowym masłem orzechowym nie wyszło. Dzisiaj z zakupionym masłem było naprawdę orzechowo. Preferuję dietę bezmięsną, ale doceniam to, że mięso było soczyste ze smaczną "skorupą". Prawdopodobnie można by sprecyzować, o jakie liście sałaty chodzi (oprócz sałaty lodowej). W przeciwnym razie sałatka jest świetna jako dodatek do dania głównego.
Tłumaczenie automatyczne
.
Tłumaczenie automatyczne
Świetnie!
Tłumaczenie automatyczne