![Jemy zdrowo na wsi i w mieście](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-na-wsi-i-w-miescie-small.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jemy zdrowo na wsi i w mieście
![Jemy zdrowo i smacznie](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-i-smacznie-small_2KT9GP6.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Rozgrzej piekarnik do 200°C, blachę pokryj papierem do pieczenia.
Wymieszaj zmielone płatki (lub mąkę), białka i 2 łyżki wody, dopraw solą i tymiankiem.
Z ciasta uformuj niewielkie placuszki i ułóż je na przygotowanej blasze.
Blachę umieść w piekarniku i piecz w temperaturze 180–200°C przez ok. 5 minut.
W międzyczasie przygotuj nadzienie: szynkę porwij na kawałki, a mozzarellę pokrój w grubą kostkę.
Po 5 minutach pieczenia wyjmij pizze z piekarnika, posmaruj je keczupem i ułóż na nich szynkę i ser.
Wstaw z powrotem do piekarnika i piecz przez kolejnych 10–15 minut.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Genialny! Mój ulubiony jak dotąd