SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt
Znasz z naszej książki kucharskiej

Jemy zdrowo – szybko i prosto

Strona 104Dowiedz się więcej o książce

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 95 Kcal
  • 6,5 g białek
  • 2,9 g tłuszczów
  • 10,9 g węglowodanów

Reishi – rewitalizacja, odprężenie, równowaga

  • Redukuje uczucie znużenia
  • Tradycyjna medycyna chińska
  • Skuteczny adaptogen
Więcej informacji

Składniki

12 sztuki

Doskonale nawilżona i odżywiona skóra dzięki kolagenowi

  • Profilaktyka zmarszczek
  • Redukcja cellulitu
  • Pyszny w smaku
Więcej informacji
banner image

Sposób przygotowania

1

Rozgrzej piekarnik do 200°C, blachę pokryj papierem do pieczenia.

2

Wymieszaj zmielone płatki (lub mąkę), białka i 2 łyżki wody, dopraw solą i tymiankiem.

3

Z ciasta uformuj niewielkie placuszki i ułóż je na przygotowanej blasze.

4

Blachę umieść w piekarniku i piecz w temperaturze 180–200°C przez ok. 5 minut.

5

W międzyczasie przygotuj nadzienie: szynkę porwij na kawałki, a mozzarellę pokrój w grubą kostkę.

6

Po 5 minutach pieczenia wyjmij pizze z piekarnika, posmaruj je keczupem i ułóż na nich szynkę i ser.

7

Wstaw z powrotem do piekarnika i piecz przez kolejnych 10–15 minut.

Nasza rada
Gotowe mini pizze możesz udekorować kilkoma listkami świeżej bazylii.
Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Katka Bartošová
30. lipca 2024

Nic wielkiego, naleśniki były takie mdłe. Zdecydowanie nie nazwałbym tego mini pizzą.

Tłumaczenie automatyczne

Bianca Oana
26. stycznia 2024

Genialny! Mój ulubiony jak dotąd

ocen_1471431
Tomáš Bujanský
25. listopada 2023

banner image
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu