Mini pizze na cieście owsianym
- 10 min.
- 20 min.
- Łatwe
- 12 sztuki
Jemy zdrowo – szybko i prosto
Strona 104Dowiedz się więcej o książceWartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 95 Kcal
- 6,5 g białek
- 2,9 g tłuszczów
- 10,9 g węglowodanów
Składniki
Etykiety
Sposób przygotowania
Rozgrzej piekarnik do 200°C, blachę pokryj papierem do pieczenia.
Wymieszaj zmielone płatki (lub mąkę), białka i 2 łyżki wody, dopraw solą i tymiankiem.
Z ciasta uformuj niewielkie placuszki i ułóż je na przygotowanej blasze.
Blachę umieść w piekarniku i piecz w temperaturze 180–200°C przez ok. 5 minut.
W międzyczasie przygotuj nadzienie: szynkę porwij na kawałki, a mozzarellę pokrój w grubą kostkę.
Po 5 minutach pieczenia wyjmij pizze z piekarnika, posmaruj je keczupem i ułóż na nich szynkę i ser.
Wstaw z powrotem do piekarnika i piecz przez kolejnych 10–15 minut.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Nic wielkiego, naleśniki były takie mdłe. Zdecydowanie nie nazwałbym tego mini pizzą.
Tłumaczenie automatyczne
Genialny! Mój ulubiony jak dotąd