
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Hydrolizat kolagenu rybiego z kwasem hialuronowym i witaminą C (smak mango)

Makaron soba przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Na głębokiej patelni rozgrzej oliwę z oliwek i podsmaż na niej drobno pokrojoną szalotkę.
Do szalotki dodaj wyciśnięty czosnek wraz z obraną i pokrojoną w kostkę marchewką, cukinią i bakłażanem.
Smaż na średnim ogniu przez 10 minut, zalej 100 ml wody, a następnie ją odparuj.
Dodaj mięso mielone i smaż przez kolejnych 5 minut.
Następnie wlej przecier pomidorowy, dodaj pomidory i kukurydzę, przykryj pokrywą i duś przez kolejnych 15 minut.
Jeżeli sos się przypala, podlej go wodą. Dodaj bazylię, oregano, a także sól i pieprz do smaku.
Na koniec wrzuć na patelnię gotowy makaron soba, dobrze wymieszaj i podaj do stołu.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Przeciętny przepis, nie zrazi, ale też nie do końca zadowoli
Tłumaczenie automatyczne