SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Ponad 350 przepisów ze wszystkich książek (zaoszczędzisz ponad 500 zł)

  • Aplikacja bez reklam
  • Proste gotowanie ze składników, które masz w domu
  • Ulubione przepisy dostępne offline
Wypróbuj na 30 dni BEZPŁATNIE

Składniki

2 porcji

Etykiety

Sposób przygotowania

1

Makaron namocz w garnku z zimną wodą.

2

Pokrój mięso w paseczki i przełóż je do miski. Dodaj ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę.

3

Obierz imbir ze skórki i drobno go zetrzyj. Dodaj do mięsa tarty imbir, skrobię kukurydzianą i łyżkę oleju. Oprósz solą i pieprzem. Wymieszaj i odstaw.

4

Przygotuj warzywa. Pokrój paprykę w cienkie paseczki, a cebulę w plasterki.

5

Rozgrzej patelnię nieprzywierającą i wrzuć na nią zamarynowane mięso. Smaż przez ok. 20 minut, aż zetnie się ze wszystkich stron. Dodaj pokrojoną paprykę i cebulę.

6

Smaż przez ok. 5 minut. Dodaj sos tamaryndowy lub sojowy, miód i bulion (lub wodę). Wymieszaj i duś, by sos odrobinę zgęstniał.

7

Makaron ryżowy zagotuj, cały czas sprawdzając, czy się nie rozgotował. Gotuj przez czas podany na opakowaniu, zwykle jest to ok. 5 minut.

8

Podawaj makaron z mięsem, posypany dymką.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Kačka Jakoubková
19. listopada 2022

bardzo dobre, zamiast papryki dałam marchewkę i wszystkim smakowało

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

Martina Jůzová
13. października 2022

Na pewno znowu będę gotować

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

Hadolka
11. września 2022

Znakomicie i szybko.

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu