SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 617 Kcal
  • 34 g białek
  • 25 g tłuszczów
  • 65 g węglowodanów

Doskonale nawilżona i odżywiona skóra dzięki kolagenowi

  • Profilaktyka zmarszczek
  • Redukcja cellulitu
  • Pyszny w smaku
Więcej informacji

Składniki

2 porcji

Naturalny sposób na walkę ze zmęczeniem – Bis-glicynian magnezu

  • Energetyzuje
  • Odpręża
  • Wzmacnia mięśnie i kości
Więcej informacji

Etykiety

banner image

Sposób przygotowania

1

Makaron namocz w garnku z zimną wodą.

2

Pokrój mięso w paseczki i przełóż je do miski. Dodaj ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę.

3

Obierz imbir ze skórki i drobno go zetrzyj. Dodaj do mięsa tarty imbir, skrobię kukurydzianą i łyżkę oleju. Oprósz solą i pieprzem. Wymieszaj i odstaw.

4

Przygotuj warzywa. Pokrój paprykę w cienkie paseczki, a cebulę w plasterki.

5

Rozgrzej patelnię nieprzywierającą i wrzuć na nią zamarynowane mięso. Smaż przez ok. 20 minut, aż zetnie się ze wszystkich stron. Dodaj pokrojoną paprykę i cebulę.

6

Smaż przez ok. 5 minut. Dodaj sos tamaryndowy lub sojowy, miód i bulion (lub wodę). Wymieszaj i duś, by sos odrobinę zgęstniał.

7

Makaron ryżowy zagotuj, cały czas sprawdzając, czy się nie rozgotował. Gotuj przez czas podany na opakowaniu, zwykle jest to ok. 5 minut.

8

Podawaj makaron z mięsem, posypany dymką.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Ivana Turková
08. stycznia 2024

Dodaję garść fasoli i super.

Tłumaczenie automatyczne

Kateřina Karbanová
02. maja 2023

To było wymijające

Tłumaczenie automatyczne

Jaroslava Poláková
18. kwietnia 2023

Naprawdę doskonałe

Tłumaczenie automatyczne

banner image
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu