Makaron ryżowy z wołowiną
- 10 min.
- 15 min.
- Średnie
- 2 porcji
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 617 Kcal
- 34 g białek
- 25 g tłuszczów
- 65 g węglowodanów
Składniki
Etykiety
Sposób przygotowania
Makaron namocz w garnku z zimną wodą.
Pokrój mięso w paseczki i przełóż je do miski. Dodaj ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę.
Obierz imbir ze skórki i drobno go zetrzyj. Dodaj do mięsa tarty imbir, skrobię kukurydzianą i łyżkę oleju. Oprósz solą i pieprzem. Wymieszaj i odstaw.
Przygotuj warzywa. Pokrój paprykę w cienkie paseczki, a cebulę w plasterki.
Rozgrzej patelnię nieprzywierającą i wrzuć na nią zamarynowane mięso. Smaż przez ok. 20 minut, aż zetnie się ze wszystkich stron. Dodaj pokrojoną paprykę i cebulę.
Smaż przez ok. 5 minut. Dodaj sos tamaryndowy lub sojowy, miód i bulion (lub wodę). Wymieszaj i duś, by sos odrobinę zgęstniał.
Makaron ryżowy zagotuj, cały czas sprawdzając, czy się nie rozgotował. Gotuj przez czas podany na opakowaniu, zwykle jest to ok. 5 minut.
Podawaj makaron z mięsem, posypany dymką.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Dodaję garść fasoli i super.
Tłumaczenie automatyczne
To było wymijające
Tłumaczenie automatyczne
Naprawdę doskonałe
Tłumaczenie automatyczne