Może dodasz do koszyka którąś z naszych książek?


Jemy zdrowo na wsi i w mieście
W najnowszej książce kucharskiej z serii Jemy zdrowo znajdziesz 120 naszych ulubionych przepisów, które są nie tylko zdrowe, ale i pyszne 💚
Oprósz filety z obu stron solą i pieprzem.
Rozgrzej na patelni 2 łyżki oliwy, ułóż na niej łososia skórą w dół i smaż przez 6 minut na średnim ogniu.
Obróć i smaż przez kolejnych 5 minut.
Zblenduj awokado, bazylię, czosnek, sok z cytryny, oliwę, sól i pieprz na gładki sos.
Przełóż rybę na talerz, polej dressingiem i podawaj z warzywami lub sałatką.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Szybkie, łatwe i pyszne. Jednak następnym razem muszę oszczędzić nadmiar wody po umyciu bazylii, ponieważ mój sos z awokado był zbyt rzadki.
Tłumaczenie automatyczne
Sosik idealnie współgra z łososiem. Na pewno będę robić jeszcze nie raz. Pyszny i zdrowy obiad w 20minut.