

Łosoś pieczony w panierce z maku
15 min.
35 min.
Łatwe
2 porcji

Znasz z naszej książki kucharskiej
Jemy zdrowo i smacznie
Strona 81Dowiedz się więcej o książceWartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 571 Kcal
- 38 g białek
- 35 g tłuszczów
- 26 g węglowodanów
Ponad 350 przepisów ze wszystkich książek (zaoszczędzisz ponad 500 zł)
- Aplikacja bez reklam
- Proste gotowanie ze składników, które masz w domu
- Ulubione przepisy dostępne offline
Składniki
2 porcji
Sposób przygotowania
1
Piekarnik rozgrzej do 170°C.
2
Steki z łososia (stronę bez skóry) panieruj na sucho w nasionach maku i umieść na blasze pokrytej papierem do pieczenia, skórą w dół. Piecz w piekarniku przez 20–25 minut w temperaturze 160–170°C.
3
Kuskus wsyp do miseczki, dodaj szczyptę soli, zalej wrzącą wodą do około 1,5 cm nad powierzchnią i odstaw, żeby woda wsiąkła. Do kuskusu dodaj łyżkę oliwy, wymieszaj w salaterce z młodym szpinakiem i pestkami granatu.
4
Upieczonego łososia wyjmij z piekarnika, posyp solą. Steki podawaj z sałatką.
Nasza rada
Przed podaniem skrop łososia sokiem z limonki.
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami