SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt
Znasz z naszej książki kucharskiej

Jemy zdrowo i smacznie

Strona 81Dowiedz się więcej o książce

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 685 Kcal
  • 37 g białek
  • 44 g tłuszczów
  • 29 g węglowodanów

Składniki

2 porcji

Sposób przygotowania

1

Piekarnik rozgrzej do 170°C.

2

Steki z łososia (stronę bez skóry) panieruj na sucho w nasionach maku i umieść na blasze pokrytej papierem do pieczenia, skórą w dół. Piecz w piekarniku przez 20–25 minut w temperaturze 160–170°C.

3

Kuskus wsyp do miseczki, dodaj szczyptę soli, zalej wrzącą wodą do około 1,5 cm nad powierzchnią i odstaw, żeby woda wsiąkła. Do kuskusu dodaj łyżkę oliwy, wymieszaj w salaterce z młodym szpinakiem i pestkami granatu.

4

Upieczonego łososia wyjmij z piekarnika, posyp solą. Steki podawaj z sałatką.

Nasza rada
Przed podaniem skrop łososia sokiem z limonki.
Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Kateřina Lisková
12. lutego 2024

Doskonały, zrównoważony lunch.

Tłumaczenie automatyczne

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu