![Jemy zdrowo na wsi i w mieście](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-na-wsi-i-w-miescie-small.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jemy zdrowo na wsi i w mieście
![Jemy zdrowo i smacznie](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-i-smacznie-small_2KT9GP6.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Piekarnik rozgrzej do 170°C.
Steki z łososia (stronę bez skóry) panieruj na sucho w nasionach maku i umieść na blasze pokrytej papierem do pieczenia, skórą w dół. Piecz w piekarniku przez 20–25 minut w temperaturze 160–170°C.
Kuskus wsyp do miseczki, dodaj szczyptę soli, zalej wrzącą wodą do około 1,5 cm nad powierzchnią i odstaw, żeby woda wsiąkła. Do kuskusu dodaj łyżkę oliwy, wymieszaj w salaterce z młodym szpinakiem i pestkami granatu.
Upieczonego łososia wyjmij z piekarnika, posyp solą. Steki podawaj z sałatką.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Doskonały, zrównoważony lunch.
Tłumaczenie automatyczne