Łosoś pieczony w panierce z maku
- 15 min.
- 25 min.
- Łatwe
- 2 porcji
Znasz z naszej książki kucharskiej
Jemy zdrowo i smacznie
Strona 81Dowiedz się więcej o książceWartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 685 Kcal
- 37 g białek
- 44 g tłuszczów
- 29 g węglowodanów
Składniki
2 porcji
Sposób przygotowania
1
Piekarnik rozgrzej do 170°C.
2
Steki z łososia (stronę bez skóry) panieruj na sucho w nasionach maku i umieść na blasze pokrytej papierem do pieczenia, skórą w dół. Piecz w piekarniku przez 20–25 minut w temperaturze 160–170°C.
3
Kuskus wsyp do miseczki, dodaj szczyptę soli, zalej wrzącą wodą do około 1,5 cm nad powierzchnią i odstaw, żeby woda wsiąkła. Do kuskusu dodaj łyżkę oliwy, wymieszaj w salaterce z młodym szpinakiem i pestkami granatu.
4
Upieczonego łososia wyjmij z piekarnika, posyp solą. Steki podawaj z sałatką.
Nasza rada
Przed podaniem skrop łososia sokiem z limonki.
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Polecam dodać grep i to jest top.
Tłumaczenie automatyczne
Doskonały, zrównoważony lunch.
Tłumaczenie automatyczne