Kuskus z pieczonymi warzywami
- 15 min.
- 20 min.
- Łatwe
- 4 porcji
Szukasz pomysłu na sycącą wegańską kolację? Przygotowanie kuskusu z pieczonymi warzywami zabierze Ci tylko chwilę, a efekt jest powalający. Smacznie, lekko, szybko.
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 182 Kcal
- 5 g białek
- 8 g tłuszczów
- 21 g węglowodanów
Składniki
4 porcji
Etykiety
Sposób przygotowania
1
Rozgrzej piekarnik do 190°C i przygotuj sobie niewielką brytfannę lub formę do zapiekanek.
2
Kuskus wsyp do miski lub garnka, zalej wrzątkiem lub bulionem i odstaw.
3
Pokrój w plasterki bakłażana i cukinię, paprykę pokrój w paski, szalotki posiekaj, a czosnek przeciśnij przez praskę.
4
Wrzuć warzywa do brytfanny, wymieszaj je z oliwą, ziołami prowansalskimi, szczyptą soli i pieprzu.
5
Piecz przez 20 minut w 180–190°C. Podawaj z kuskusem.
Nasza rada
Warzywa możesz również upiec na grillu.
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Jest bardzo pyszne☺️
Tłumaczenie automatyczne