
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Rozgrzej piekarnik do 180°C i przygotuj sobie brytfannę lub formę do zapiekanek.
Mięso oczyść, umyj, posyp solą i pieprzem.
Ziemniaki dokładnie oczyść szczoteczką pod bieżącą wodą, nie obieraj. Pokrój w ćwiartki i posól.
Mięso i ziemniaki rozłóż w brytfannie.
W naczyniu ubij śmietanę, bulion z kurczaka, tymianek, rozmaryn, oliwę i musztardę. Powstałym sosem polej zawartość brytfanny.
Umieść w piekarniku i piecz w temperaturze 180°C przez 30–40 minut.
Wyjmij, posyp gorące danie garścią świeżego szpinaku, pozostaw na chwilę do ostygnięcia i podawaj.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Polecam najpierw upiec ziemniaki w piekarniku przez 20-30 minut (z odrobiną masła lub oleju), następnie dodać mięso (mięso można podsmażyć na patelni) i zagęścić sos :) poza tym super przepis.
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
Do świetnego smaku
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
Doskonałe 🤗
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego