
Jemy zdrowo i smacznie

Jemy zdrowo – pakiet 2 książek

Rozgrzej piekarnik do 180°C i przygotuj sobie brytfannę lub formę do zapiekanek.
Mięso oczyść, umyj, posyp solą i pieprzem.
Ziemniaki dokładnie oczyść szczoteczką pod bieżącą wodą, nie obieraj. Pokrój w ćwiartki i posól.
Mięso i ziemniaki rozłóż w brytfannie.
W naczyniu ubij śmietanę, bulion z kurczaka, tymianek, rozmaryn, oliwę i musztardę. Powstałym sosem polej zawartość brytfanny.
Umieść w piekarniku i piecz w temperaturze 180°C przez 30–40 minut.
Wyjmij, posyp gorące danie garścią świeżego szpinaku, pozostaw na chwilę do ostygnięcia i podawaj.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Wspaniale, wszyscy smakowali w domu 🤩
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
Super smaczny i prosty przepis! Piekłam trochę dłużej i od początku oklejona folią i wszystko pięknie wyszło.
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego