
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Kolagen premium z kwasem hialuronowym i witaminą C (smak mango)

Rozgrzej piekarnik do 180°C i przygotuj sobie brytfannę lub formę do zapiekanek.
Mięso oczyść, umyj, posyp solą i pieprzem.
Ziemniaki dokładnie oczyść szczoteczką pod bieżącą wodą, nie obieraj. Pokrój w ćwiartki i posól.
Mięso i ziemniaki rozłóż w brytfannie.
W naczyniu ubij śmietanę, bulion z kurczaka, tymianek, rozmaryn, oliwę i musztardę. Powstałym sosem polej zawartość brytfanny.
Umieść w piekarniku i piecz w temperaturze 180°C przez 30–40 minut.
Wyjmij, posyp gorące danie garścią świeżego szpinaku, pozostaw na chwilę do ostygnięcia i podawaj.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Sam pomysł super e zgodnie z przepisem robiłam a ziemniaki wyszły surowe a sos nie przypomina sosu tylko wode, smietana zdecydowanie bardziej tłusta 18% to conajmniej, musi się pies znacznie dłużej niż 30-40 minut stawiam na godzinę albo nawet więcej
Zamiast sosu śmietanowego jest woda. Piekłam ziemniaki w temperaturze 180°C przez 1 godzinę i 10 minut, ponieważ były jeszcze surowe. Smakuje dobrze.
Tłumaczenie automatyczne
Ziemniaki nie będą miękkie po 35 minutach, należy je wcześniej włożyć do piekarnika. Ale mięso było pyszne. Dodałam krem ryżowy, zgodnie z przepisem, i śmiało mogę powiedzieć, że nigdy nie jadłam lepiej ugotowanego i soczystego mięsa! Przepis świetnie sprawdzi się jako lekka kolacja 👍 Naprawdę pyszne połączenie!
Tłumaczenie automatyczne