SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 538 Kcal
  • 42,1 g białek
  • 14,5 g tłuszczów
  • 55,5 g węglowodanów

Źródło pięknej skóry! Postaw na kolagen o smaku mango

  • Młoda skóra
  • Gęste włosy
  • Mocne paznokcie
Więcej informacji

Składniki

4 porcji

Skutecznie i bezpiecznie dostarcza 100% zalecanego dziennego spożycia magnezu

  • Szybsza regeneracja organizmu
  • Przynosi ulgę przy migrenach
  • Ponad 1000 pozytywnych opinii
Więcej informacji

Etykiety

banner image

Sposób przygotowania

1

Rozgrzej piekarnik do 180°C i przygotuj sobie brytfannę lub formę do zapiekanek.

2

Mięso oczyść, umyj, posyp solą i pieprzem.

3

Ziemniaki dokładnie oczyść szczoteczką pod bieżącą wodą, nie obieraj. Pokrój w ćwiartki i posól.

4

Mięso i ziemniaki rozłóż w brytfannie.

5

W naczyniu ubij śmietanę, bulion z kurczaka, tymianek, rozmaryn, oliwę i musztardę. Powstałym sosem polej zawartość brytfanny.

6

Umieść w piekarniku i piecz w temperaturze 180°C przez 30–40 minut.

7

Wyjmij, posyp gorące danie garścią świeżego szpinaku, pozostaw na chwilę do ostygnięcia i podawaj.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Natalia Sadowska
13. czerwca 2025

Sam pomysł super e zgodnie z przepisem robiłam a ziemniaki wyszły surowe a sos nie przypomina sosu tylko wode, smietana zdecydowanie bardziej tłusta 18% to conajmniej, musi się pies znacznie dłużej niż 30-40 minut stawiam na godzinę albo nawet więcej

Zuzana Gulová
05. maja 2025

Zamiast sosu śmietanowego jest woda. Piekłam ziemniaki w temperaturze 180°C przez 1 godzinę i 10 minut, ponieważ były jeszcze surowe. Smakuje dobrze.

Tłumaczenie automatyczne

Jana Nováková
07. kwietnia 2025

Ziemniaki nie będą miękkie po 35 minutach, należy je wcześniej włożyć do piekarnika. Ale mięso było pyszne. Dodałam krem ryżowy, zgodnie z przepisem, i śmiało mogę powiedzieć, że nigdy nie jadłam lepiej ugotowanego i soczystego mięsa! Przepis świetnie sprawdzi się jako lekka kolacja 👍 Naprawdę pyszne połączenie!

Tłumaczenie automatyczne

banner image
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu