
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Rozgrzej piekarnik do 180°C i przygotuj sobie brytfannę lub formę do zapiekanek.
Mięso oczyść, umyj, posyp solą i pieprzem.
Ziemniaki dokładnie oczyść szczoteczką pod bieżącą wodą, nie obieraj. Pokrój w ćwiartki i posól.
Mięso i ziemniaki rozłóż w brytfannie.
W naczyniu ubij śmietanę, bulion z kurczaka, tymianek, rozmaryn, oliwę i musztardę. Powstałym sosem polej zawartość brytfanny.
Umieść w piekarniku i piecz w temperaturze 180°C przez 30–40 minut.
Wyjmij, posyp gorące danie garścią świeżego szpinaku, pozostaw na chwilę do ostygnięcia i podawaj.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Hipnotyzujący 🤩
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
Mięso wcześniej podsmażyłam, a ziemniaki włożyłam do piekarnika 20 minut wcześniej - dopiero wtedy dodałam podsmażone mięso. Wsr miękkie i bardzo dobre
Tłumaczenie automatyczne z języka niemieckiego
Bardzo nam się podobało. Dzięki
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego