Kurczak w sosie śmietanowym
- 15 min.
- 40 min.
- Łatwe
- 4 porcji
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 538 Kcal
- 42,1 g białek
- 14,5 g tłuszczów
- 55,5 g węglowodanów
Składniki
Etykiety
Sposób przygotowania
Rozgrzej piekarnik do 180°C i przygotuj sobie brytfannę lub formę do zapiekanek.
Mięso oczyść, umyj, posyp solą i pieprzem.
Ziemniaki dokładnie oczyść szczoteczką pod bieżącą wodą, nie obieraj. Pokrój w ćwiartki i posól.
Mięso i ziemniaki rozłóż w brytfannie.
W naczyniu ubij śmietanę, bulion z kurczaka, tymianek, rozmaryn, oliwę i musztardę. Powstałym sosem polej zawartość brytfanny.
Umieść w piekarniku i piecz w temperaturze 180°C przez 30–40 minut.
Wyjmij, posyp gorące danie garścią świeżego szpinaku, pozostaw na chwilę do ostygnięcia i podawaj.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Powtórzę tylko to, co zostało już powiedziane w komentarzach. Przepis zdecydowanie wymaga modyfikacji.
Tłumaczenie automatyczne