SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 538 Kcal
  • 42,1 g białek
  • 14,5 g tłuszczów
  • 55,5 g węglowodanów

Źródło pięknej skóry! Postaw na kolagen o smaku mango

  • Młoda skóra
  • Gęste włosy
  • Mocne paznokcie
Więcej informacji

Składniki

4 porcji

Naturalne remedium na zmęczenie i rozdrażnienie – Reishi

  • Lepsza odporność
  • Chroni serce
  • Łagodzi stres
Więcej informacji

Etykiety

banner image

Sposób przygotowania

1

Rozgrzej piekarnik do 180°C i przygotuj sobie brytfannę lub formę do zapiekanek.

2

Mięso oczyść, umyj, posyp solą i pieprzem.

3

Ziemniaki dokładnie oczyść szczoteczką pod bieżącą wodą, nie obieraj. Pokrój w ćwiartki i posól.

4

Mięso i ziemniaki rozłóż w brytfannie.

5

W naczyniu ubij śmietanę, bulion z kurczaka, tymianek, rozmaryn, oliwę i musztardę. Powstałym sosem polej zawartość brytfanny.

6

Umieść w piekarniku i piecz w temperaturze 180°C przez 30–40 minut.

7

Wyjmij, posyp gorące danie garścią świeżego szpinaku, pozostaw na chwilę do ostygnięcia i podawaj.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Zuzana Gulová
05. maja 2025

Zamiast sosu śmietanowego jest woda. Piekłam ziemniaki w temperaturze 180°C przez 1 godzinę i 10 minut, ponieważ były jeszcze surowe. Smakuje dobrze.

Tłumaczenie automatyczne

Jana Nováková
07. kwietnia 2025

Ziemniaki nie będą miękkie po 35 minutach, należy je wcześniej włożyć do piekarnika. Ale mięso było pyszne. Dodałam krem ryżowy, zgodnie z przepisem, i śmiało mogę powiedzieć, że nigdy nie jadłam lepiej ugotowanego i soczystego mięsa! Przepis świetnie sprawdzi się jako lekka kolacja 👍 Naprawdę pyszne połączenie!

Tłumaczenie automatyczne

Weronika Szafrańska
19. lutego 2025

Zdecydowanie przepis do dopracowania. Zanim ziemniaki się upieką, mięso już jest suche. Należałoby wrzucić ziemniaki wcześniej do piekarnika albo podgotować przed. Całość ok w smaku

banner image
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu