SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Sandacza obierz ze skóry i umieść w mikserze typu siekacz. Drobno posiekaj.

2

Rybę wymieszaj z mąką owsianą, jajkiem, suszonymi ziołami, solą i pieprzem. Jeżeli masa wydaje Ci się zbyt klejąca, dodaj więcej mąki.

3

Mokrą ręką uformuj 8 kotlecików o średnicy 3 cm.

4

Na dużym ogniu rozgrzej oliwę, a następnie zmniejsz ogień i usmaż kotleciki na złoty kolor (ok. 2,5 minuty z każdej strony).

5

Wszystkie składniki na pesto zblenduj na gładki sos. Podawaj z kotlecikami.

Nasza rada
Do kotlecików z sandacza pasują np. ziemniaki z wody albo puree.
Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Veronika Milfajtová
29. marca 2023

jj po llkb jkjpió

Tłumaczenie automatyczne

Maria Rudzińska-Chazan
23. stycznia 2023

W przepisie jest 1 łyżka oleju słonecznikowego a potem zalecacie smażyć na oliwie. Wydaje się, że oliwa (40 ml) to składnik sosu razem ze zblendowanymi ziołami

Zemanová Hana
04. lipca 2021

Nie próbowałem pominąć głównych składników, a ten sandacz nie jest napisany, ile trzeba go użyć w przepisie. Dziękuję Ci

Tłumaczenie automatyczne

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu