SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Rozgrzej piekarnik do 180°C.

2

Ziemniaki obierz i pokrój w drobną kostkę.

3

W garnku zagotuj wodę, wrzuć pokrojone ziemniaki, przykryj i gotuj do miękkości pod pokrywką na wolnym ogniu (ok. 15 minut).

4

W międzyczasie pokrój łososia na małe kawałki. Dymkę drobno posiekaj.

5

Ugotowane ziemniaki odcedź, umieść w salaterce i rozgnieć. Następnie dodaj do ziemniaków pokrojoną rybę, posiekaną cebulkę, 1 łyżkę musztardy dijon, 2 łyżki oliwy z oliwek, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.

6

Rozgrzej piekarnik do 180°C, blachę wyłóż papierem do pieczenia. Z masy uformuj ręcznie 8 kotlecików, panieruj je w sezamie i ułóż na blasze pokrytej papierem do pieczenia.

7

Blachę z kotlecikami wstaw do rozgrzanego piekarnika, piecz przez 25-30 minut w temperaturze 170–180°C

8

Gotowe kotleciki wyjmij z piekarnika i podawaj z plasterkiem cytryny.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Monika Munzarová
16. stycznia 2024

Bardzo dobry

Tłumaczenie automatyczne

Anja Hainzl
29. października 2022

bardzo nam się podobało. ewentualnie krótszy czas pieczenia dla bardziej soczystego łososia.

Tłumaczenie automatyczne

Stáňa Knapová
27. stycznia 2022

Przyjemny smak, dymkę zastąpiłam żółtą cebulką i też świetnie się sprawdziła 👌

Tłumaczenie automatyczne

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu