SzukajSzukajMoje Moje KoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 290 Kcal
  • 16 g białek
  • 14 g tłuszczów
  • 25 g węglowodanów

Ponad 350 przepisów ze wszystkich książek (zaoszczędzisz ponad 500 zł)

  • Aplikacja bez reklam
  • Proste gotowanie ze składników, które masz w domu
  • Ulubione przepisy dostępne offline
Wypróbuj na 30 dni BEZPŁATNIE

Składniki

4 porcji

Sposób przygotowania

1

Szpinak sparz wrzątkiem, odciśnij nadmiar wody i drobno posiekaj.

2

W dużym naczyniu wymieszaj szpinak, parmezan, jajka, mąkę, ricottę, sól i rozpuszczone klarowane masło.

3

Wyrób gładkie, zwarte ciasto. Jeżeli jest ono zbyt rzadkie, dodaj trochę mąki, a jeśli zbyt gęste – odrobinę wody.

4

Podziel ciasto na 4 równe porcje i uformuj z nich cienkie, długie wałeczki.

5

Wałeczki pokrój ostrym nożem na kawałki o grubości kciuka. Każdy kawałeczek możesz docisnąć widelcem, by uzyskać ładny wzorek.

6

W dużym garnku zagotuj wodę i obficie ją posól. Wrzuć do wrzątku wszystkie kopytka naraz.

7

Te, które wypłyną na powierzchnię, wyłów chochlą i odłóż na natłuszczony półmisek.

8

Na dużej patelni rozgrzej 1 łyżkę oliwy z oliwek, dodaj drobno pokrojoną cebulę i rozgnieciony czosnek. Smaż przez 3–4 minuty. Wlej pomidory z puszki, dodaj tymianek, rozmaryn, sól i pieprz. Gotuj przez kolejnych 5 minut.

9

Gotowe kopytka polej sosem pomidorowym. Możesz je również posypać tartym parmezanem.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Hana Matoušková
27. kwietnia 2022

Tak więc praca z ciastem jest dość wymagająca, przy tym przepisie trzeba naprawdę dużo cierpliwości - ale smakowało świetnie!

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

ocen_1325551
Stáňa Knapová
07. stycznia 2022

ocen_1288551
nika.zdarska@gmail.com
04. stycznia 2022

Pierogi dobrze komponują się z sosem, ale same w sobie nie mają wyrazistego smaku. Do ciasta użyłam dużo więcej mąki niż jest napisane w przepisie.

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu