SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Suszone grzyby zalej 200 ml gorącej wody i pozostaw na kilka minut do napęcznienia. Następnie pokrój je na kawałeczki. Wody nie wylewaj.

2

Kaszę jaglaną zalej wrzątkiem, a następnie przepłucz zimną wodą. Pozbędziesz się w ten sposób charakterystycznej goryczki.

3

Świeże grzyby oczyść i pokrój w kostkę. Cebulę i czosnek drobno posiekaj.

4

Na patelni rozgrzej olej i usmaż na złoto cebulę i czosnek. Dodaj kaszę jaglaną, suszone i świeże grzyby. Podsmaż.

5

Podlej bulionem warzywnym i wodą po grzybach. Posól i gotuj przez 15–20 minut na małym ogniu, aż kasza będzie miękka. W razie potrzeby podlej jeszcze odrobiną bulionu lub wody.

6

W międzyczasie zetrzyj parmezan na tarce o drobnych oczkach i drobno posiekaj natkę pietruszki.

7

Gotowe kaszotto posyp parmezanem, natką pietruszki, pieprzem i suszonym majerankiem. Wymieszaj. Jeśli do konieczne, dosól do smaku.

8

Kaszotto udekoruj wiórkami parmezanu, natką i majerankiem. Podawaj od razu.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Klára Baksová
10. lipca 2023

Sonia75
08. maja 2022

ocen_1331519
Arny1989
21. lutego 2021

Świetny pomysł na risotto, naprawdę nam się podobało :) dziękuję za przepis !!

Tłumaczenie automatyczne

ocen_1210278
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu