
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Hydrolizat kolagenu rybiego z kwasem hialuronowym i witaminą C (smak mango)

Suszone grzyby zalej 200 ml gorącej wody i pozostaw na kilka minut do napęcznienia. Następnie pokrój je na kawałeczki. Wody nie wylewaj.
Kaszę jaglaną zalej wrzątkiem, a następnie przepłucz zimną wodą. Pozbędziesz się w ten sposób charakterystycznej goryczki.
Świeże grzyby oczyść i pokrój w kostkę. Cebulę i czosnek drobno posiekaj.
Na patelni rozgrzej olej i usmaż na złoto cebulę i czosnek. Dodaj kaszę jaglaną, suszone i świeże grzyby. Podsmaż.
Podlej bulionem warzywnym i wodą po grzybach. Posól i gotuj przez 15–20 minut na małym ogniu, aż kasza będzie miękka. W razie potrzeby podlej jeszcze odrobiną bulionu lub wody.
W międzyczasie zetrzyj parmezan na tarce o drobnych oczkach i drobno posiekaj natkę pietruszki.
Gotowe kaszotto posyp parmezanem, natką pietruszki, pieprzem i suszonym majerankiem. Wymieszaj. Jeśli do konieczne, dosól do smaku.
Kaszotto udekoruj wiórkami parmezanu, natką i majerankiem. Podawaj od razu.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Świetny pomysł na risotto, naprawdę nam się podobało :) dziękuję za przepis !!
Tłumaczenie automatyczne