
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Hydrolizat kolagenu rybiego z kwasem hialuronowym i witaminą C (smak mango)

Wlej do dużego garnka 1,5 l wody. Osól ją i doprowadź do wrzenia na średnim ogniu.
Połam kalafiora na różyczki.
Wrzuć je do wrzątku, nakryj garnek pokrywką i gotuj przez 12–13 minut na średnim ogniu.
Po ugotowaniu odcedź. Na patelni rozgrzej masło.
Na gorący tłuszcz wrzuć różyczki kalafiora i ciągle mieszając, smaż go przez 6–7 minut na średnim ogniu.
Wlej na patelnię roztrzepane jajka z kminkiem i wymieszaj kopyścią.
Smaż przez kolejne 2 minuty.
Kiedy jajko się zetnie, podziel jajecznicę na porcje i posyp drobno posiekaną dymką. Podawaj od razu.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami