SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 114 Kcal
  • 7,2 g białek
  • 7,1 g tłuszczów
  • 5,3 g węglowodanów

Skutecznie i bezpiecznie dostarcza 100% zalecanego dziennego spożycia magnezu

  • Szybsza regeneracja organizmu
  • Przynosi ulgę przy migrenach
  • Ponad 1000 pozytywnych opinii
Więcej informacji

Składniki

16 sztuki

Poczuj się lepiej i pewniej w swojej skórze dzięki kolagenowi!

  • Skóra pełna blasku
  • Gęste włosy
  • Zdrowe stawy
Więcej informacji
banner image

Sposób przygotowania

1

Cebulę obierz i drobno posiekaj.

2

W naczyniu wymieszaj wieprzowinę i wołowinę, a następnie dodaj kolejne składniki: płatki owsiane, jajka, cebulę, sól, pieprz i mleko. Wymieszaj. Masę odstaw na ok. 15 minut.

3

Następnie uformuj z niej kilkanaście małych pulpecików, mieszczących się w dłoni. Żeby dobrze się upiekły, frykadelki nie powinny być grubsze niż 3 cm. Nam z powyższych proporcji wyszło 16 sztuk.

4

Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy. Ułóż na niej frykadelki i smaż je na średnim ogniu po 5–6 minut z każdej strony.

5

Wyjmij na próbę jednego pulpecika i przetnij go wpół. Jeżeli jest nadal różowy w środku, odłóż go z powrotem na patelnię i smaż dalej, aż będzie całkowicie miękki i upieczony.

Nasza rada
Frykadelki są pyszne z domowym keczupem.
Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

David Řezníček
12. sierpnia 2024

hbnckdc6g9privaterelayappleidcom
13. maja 2024

Pyszne, dodałam tylko czosnek i majeranek i upiekłam w piekarniku 👍🏻

Tłumaczenie automatyczne

Tereza Příhodová
25. lutego 2024

Świetnie

Tłumaczenie automatyczne

banner image
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu