SzukajSzukajMoje Moje KoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium Kontakt

Sposób przygotowania

1

Przygotuj sobie wszystkie składniki: obierz ziemniaki, umyj je i pokrój w kostkę. Cebulę obierz i drobno posiekaj. Szynkę z kurczaka pokrój w cienkie paseczki. Drobno posiekaj szczypiorek.

2

W dużym garnku rozgrzej na średnim ogniu 2 łyżki oliwy. Na rozgrzany tłuszcz wrzuć drobno posiekaną cebulę. Smaż na średnim ogniu przez 2–3 minuty. Następnie wrzuć na tłuszcz szynkę i smaż przez kolejne 3–4 minuty.

3

Dodaj przecier pomidorowy, mieloną paprykę i ziemniaki pokrojone w kostkę. Smaż na średnim ogniu przez 2 minutę.

4

Zalej warzywa 700 ml bulionu warzywnego, dodaj odcedzoną czerwoną i białą fasolę oraz sól i pieprz. Zmniejsz ogień i przykryj garnek. Duś, dopóki ziemniaki nie zmiękną (15–16 minut).

5

Następnie zabiel potrawkę 100 ml śmietany, dopraw do smaku solą i pieprzem, zwiększ ogień i duś jeszcze przez 3–4 minuty.

6

Zdejmij z ognia i podawaj. Przed podaniem posyp każdą porcję świeżo posiekanym szczypiorkiem.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Kristýna Picurová
01. maja 2022

Doskonałość

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

Simona Vavrušková
17. marca 2022

Cibulenka
11. marca 2022

mňamka

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu