
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Hydrolizat kolagenu rybiego z kwasem hialuronowym i witaminą C (smak mango)

Przygotuj sobie wszystkie składniki: obierz ziemniaki, umyj je i pokrój w kostkę. Cebulę obierz i drobno posiekaj. Szynkę z kurczaka pokrój w cienkie paseczki. Drobno posiekaj szczypiorek.
W dużym garnku rozgrzej na średnim ogniu 2 łyżki oliwy. Na rozgrzany tłuszcz wrzuć drobno posiekaną cebulę. Smaż na średnim ogniu przez 2–3 minuty. Następnie wrzuć na tłuszcz szynkę i smaż przez kolejne 3–4 minuty.
Dodaj przecier pomidorowy, mieloną paprykę i ziemniaki pokrojone w kostkę. Smaż na średnim ogniu przez 2 minutę.
Zalej warzywa 700 ml bulionu warzywnego, dodaj odcedzoną czerwoną i białą fasolę oraz sól i pieprz. Zmniejsz ogień i przykryj garnek. Duś, dopóki ziemniaki nie zmiękną (15–16 minut).
Następnie zabiel potrawkę 100 ml śmietany, dopraw do smaku solą i pieprzem, zwiększ ogień i duś jeszcze przez 3–4 minuty.
Zdejmij z ognia i podawaj. Przed podaniem posyp każdą porcję świeżo posiekanym szczypiorkiem.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
-
Tłumaczenie automatyczne
Świetnie!
Tłumaczenie automatyczne
Trochę to podkręciłem: dodałem więcej papryki i zaostrzyłem smak odrobiną chili. Na pewno zrobię to nie raz 😇
Tłumaczenie automatyczne