![Jemy zdrowo na wsi i w mieście](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-na-wsi-i-w-miescie-small.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jemy zdrowo na wsi i w mieście
![Jemy zdrowo i smacznie](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-i-smacznie-small_2KT9GP6.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Ciecierzycę, szalotkę, czosnek, jedną łyżkę oleju słonecznikowego, pieprz, sól, kolendrę i majeranek zblenduj na gładką masę.
Uformuj z niej niewielkie kulki i podsmaż je na średnim ogniu, na łyżce oleju słonecznikowego.
W trakcie smażenia kilkakrotnie je obróć, by równomiernie zarumieniły się ze wszystkich stron.
Smaż przez 8–10 minut, a jeśli to konieczne, dodaj jeszcze trochę oleju. Gotowe falafelki zdejmij z patelni i odstaw.
Przygotuj sos. Wymieszaj jogurt, sok z cytryny, miód i chili.
Następnie na dwóch głębokich talerzach ułóż warstwę sałat, dodaj falafel, polej sosem i posyp kawałkami awokado.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Zrobiłam podobne kulki alá falafel według magazynu Albert, skład jest ten sam, tyle że dodałam do nich mąkę i kminek rzymski. Kulki przed smażeniem panierowano w gładką mąkę i smakowały wyśmienicie. Po prostu było mi po prostu ciężko przez długi czas, bo było pełno oleju.
Tłumaczenie automatyczne
Zgadzam się z poprzednim komentarzem, kulki nie sklejają się, nie kleją, podczas opiekania rozpada się ... może trochę mąki ...?
Tłumaczenie automatyczne
Rozczarowanie, paszteciki (w moim przypadku) zrobione według przepisu zupełnie rozpadły się na coś niedobrego w gorącym oleju
Tłumaczenie automatyczne