
Jemy zdrowo i smacznie

Ciecierzycę, szalotkę, czosnek, jedną łyżkę oleju słonecznikowego, pieprz, sól, kolendrę i majeranek zblenduj na gładką masę.
Uformuj z niej niewielkie kulki i podsmaż je na średnim ogniu, na łyżce oleju słonecznikowego.
W trakcie smażenia kilkakrotnie je obróć, by równomiernie zarumieniły się ze wszystkich stron.
Smaż przez 8–10 minut, a jeśli to konieczne, dodaj jeszcze trochę oleju. Gotowe falafelki zdejmij z patelni i odstaw.
Przygotuj sos. Wymieszaj jogurt, sok z cytryny, miód i chili.
Następnie na dwóch głębokich talerzach ułóż warstwę sałat, dodaj falafel, polej sosem i posyp kawałkami awokado.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Zgadzam się z poprzednim komentarzem, kulki nie sklejają się, nie kleją, podczas opiekania rozpada się ... może trochę mąki ...?
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
Rozczarowanie, paszteciki (w moim przypadku) zrobione według przepisu zupełnie rozpadły się na coś niedobrego w gorącym oleju
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego